Indien je over een vermogen van miljoenen euro’s beschikt, maak jij je waarschijnlijk nergens zorgen over. Je hebt immers voldoende financiële middelen om een onbezorgd leven te leiden. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn wanneer je een miljoenenbedrag op jouw bankrekening hebt staan. Je krijgt namelijk ook te maken met allerlei complexe vraagstukken. Om goed om te gaan met een miljoenenvermogen, kies je voor private wealth management. Probleem is alleen dat de meeste mensen hier niet bekend mee zijn, daarom vertellen wij jou in deze tekst meer over private wealth management.

Voor de meest vermogende mensen van onze samenleving
Private wealth management is bedoeld voor de meest vermogende mensen van onze samenleving. Je komt namelijk alleen in aanmerking voor private wealth managment wanneer je een vermogen van 25 miljoen of meer hebt. Veel mensen die over zo’n bedrag beschikken, weten niet wat zij hiermee moeten doen. Regelmatig wordt een verkeerde aanpak gekozen en dat kost je meer geld dan het je oplevert. Met private wealth management voorkom je dit. Je krijgt in dat geval hulp van een professional, die discreet en deskundig omgaat met jouw vermogen.

Aan de slag met jouw doelen
Binnen private wealth management is een belangrijke rol weggelegd voor de doelen die jij in jouw leven wilt bereiken. Indien je een professional in de armen neemt, kijkt deze samen met jou hoe jij je vermogen in kunt zetten om jouw doelen te verwezenlijken. De professional daagt jou uit op dit gebied, zodat je het onderste uit de kan haalt.

Een senior wealth manager, zoals een professional op dit gebied ook wel genoemd wordt, daagt je echter niet alleen uit. Nee, want hij fungeert ook als sparringpartner. Je kunt het met hem onder meer hebben over inkomen en vermogen, privacy structuur, vermogensoverdracht, (levens)testament en familiestatuut. Kortom: met private wealth management weet je dat jouw vermogen in goede handen is, zowel nu als in de toekomst.

Verschil met private banking
Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van de term private banking. Mensen die over een flink vermogen beschikken, kiezen soms voor private banking. Zij worden in dat geval bijgestaan door een private banker die hen onder meer adviseert op het gebied van vermogen. Hierdoor lijkt private banking op private wealth management. Toch zijn er verschillen.

Private banking richt zich namelijk op mensen met een besteedbaar vermogen van minimaal 500.000 euro. Je kunt echter pas voor private wealth management kiezen wanneer jouw vermogen meer dan 25 miljoen euro is. Je krijgt bij beide zaken ondersteuning van een professional op financieel gebied, maar er zit nogal wat verschil in de hoogte van het bedrag.