Ben je op zoek naar een nieuw bedrijfspand? Of wil je jouw huidige bedrijfspand grondig verbouwen? Dan moet je hiervoor diep in de buidel tasten. De kans is aanwezig dat je niet over voldoende liquide middelen beschikt om een aankoop of verbouwing zelf te betalen. Om de plannen toch door te laten gaan, kun je een bedrijfshypotheek afsluiten. Je leent in dat geval geld om de aankoop of verbouwing te kunnen bekostigen. Voordat je zo’n hypotheek afsluit, wil je hier wel eerst het nodige over weten. Daarom vertellen wij je hier waar je aan moet denken bij een bedrijfshypotheek.

De rente
Wie een lening afsluit, betaalt meestal een aflossing. Dit is bij een hypotheek voor een huis het geval, maar ook bij een bedrijfshypotheek. Deze rente maakt het voor een kredietverstrekker interessant om jou geld te lenen. Geld lenen kost dus geld. Het is voor menig ondernemer alleen niet duidelijk hoeveel dit precies kost. De rente over een bedrijfsfinanciering is niet bij iedere kredietverstrekker hetzelfde. Zo kan er van tijd tot tijd verschil zitten in het rentepercentage.Kijk dus goed naar de rente voordat je een bedrijfshypotheek afsluit.

De looptijd
Wanneer je een bedrijfshypotheek afsluit, staat de looptijd van de lening vaak vast. Gemiddeld is de looptijd 5 of 10 jaar,. Kies altijd een reële looptijd. Je moet het geleende bedrag namelijk binnen de looptijd terugbetalen. Hierdoor ben je mogelijk geneigd om voor de langst mogelijke looptijd te kiezen. In dat geval betaal je echter ook rente over een langere periode. Het lenen van geld kost je hierdoor dus meer. De looptijd is dus ook zeker een aandachtspunt bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek.

Vergelijk bedrijfshypotheken met elkaar
Wil je een zakelijke hypotheek afsluiten om de aankoop van een bedrijfspand te financieren? Ga hierbij dan nooit over één nacht ijs. Een verkeerde keuze maken kan funest zijn, want je zit namelijk vaak jaren aan een bedrijfshypotheek vast. Neem daarom de tijd om de beste hypotheek te vinden. Vergelijk de mogelijkheden bij de verschillende kredietverstrekkers vooral met elkaar. Dit kun je doen door de sites van allerlei kredietverstrekkers te bezoeken, maar je kunt ook een vergelijkingssite gebruiken. Op deze manier ben je in staat de beste bedrijfshypotheek te vinden om de aankoop van een bedrijfspand mee te financieren.