Handletteren en kalligrafie is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Met de opkomst van deze creatieve hobby’s is ook de vulpen weer helemaal terug van weggeweest. We hebben allemaal ooit leren schrijven met een vulpen, maar toch zijn we met z’n allen steeds meer balpennen en potloden gaan gebruiken. Dat is zonde, want met een vulpen trek je strakkere lijnen én de inkt is vaak dieper en intenser. Schrijven met een vulpen zorgt dus vaak voor een mooier resultaat. Het kopen van een vulpen bij pwakkerman.com is dus misschien iets duurder dan een balpen, maar het is het geld dubbel en dwars waard. Zo zien je kerstkaarten er bijvoorbeeld plotseling een stuk chiquer uit.

 

Handletteren en kalligrafie

Laten we bij het begin beginnen. Eén van de grootste redenen waarom vulpennen weer helemaal hip zijn, is de opkomt van kalligrafie. Voor degenen die nog niet weten wat dit is: kalligrafie is de kunst van het mooie handschrift. Het wordt in Nederland ook wel handletteren genoemd. Deze vorm van schrijven wordt vooral gebruikt bij bijvoorbeeld brieven, kerstkaarten of in de populaire bullet journals. En laat de vulpen nou hét perfecte schrijfwaar zijn voor deze vorm van schrijven. Zo is de inkt in een vulpen van betere kwaliteit, en ziet de tekst er dus mooier en donkerder uit dan de inkt die gebruikt wordt in bijvoorbeeld balpennen. Daarnaast is de punt van een vulpen dunner, waardoor er zowel goed dunne lijntjes als dikkere lijntjes getrokken kunnen worden. Perfect voor een mooi en sierlijk handschrift.

 

Het gebruik van een vulpen

We hebben waarschijnlijk allemaal ooit leren schrijven met een vulpen. Niet iedereen was onder de indruk van die vroegere ervaring. De meeste mensen hebben nog steeds dat oude beeld van een vulpen; met lekkende inkt en een penpunt die snel uitdroogde. Gelukkig heeft de vulpen in de afgelopen jaren een enorme verandering doorstaan, en is de pen inmiddels helemaal gemoderniseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld vulpennen waarvan de penpunt alleen naar buiten komt wanneer je op de achterkant van de pen drukt. Dit zodat de penpunt wordt beschermd en niet zo snel meer uitdroogt. Daarnaast wordt er ook meer rekening gehouden met de functionaliteit. Zo kunnen zowel links- als rechtshandigen de vulpennen gebruiken, en is de vulpenpunt niet zo gemakkelijk meer te breken.

 

De vulpen als cadeautje

Laten we eerlijk zijn, niemand geeft graag een balpen cadeau. Maar dat de vulpen bijzonder is, zien we wel aan het aantal vulpennen dat als cadeautje word gegeven. Bijvoorbeeld wanneer er iemand slaagt voor zijn of haar eindexamen, of wanneer mensen hun eigen bedrijf starten. Een vulpen is een professioneel cadeautje, dat zeer gemakkelijk te personaliseren is. Denk bijvoorbeeld aan het laten graveren van je vulpen. Tevens komen deze pennen ook in een prachtig doosje, dat zo door kan gaan als luxueuze cadeauverpakkingen. Is een vulpen toch ietwat buiten je budget? Kies dan voor de parker balpen van Pwakkerman.com. Eén van de weinige balpennen die je zult kunnen vergelijken met de chique uitstraling van de vulpen.