Als u een website of een online winkel wilt bouwen, is WordPress een ideaal platform voor ontwikkeling. WordPress is het populairste content management systeem (CMS) ter wereld, dat meer dan 35% van alle websites aanstuurt. Het is niet alleen veelzijdig en gebruiksvriendelijk – het biedt ook een breed scala aan functies, plugins en thema's die uw website een professionele uitstraling geven. Laten we eens nader bekijken wat WordPress voor u kan doen. 

 

Wat is WordPress? 

WordPress is een open-source CMS dat oorspronkelijk werd ontworpen als een blogging platform, maar sindsdien is geëvolueerd tot een krachtige webontwikkeling machine. Het is gratis te gebruiken en wordt ondersteund door een grote gemeenschap van gebruikers die plugins en thema's ontwikkelen om het platform aan te passen. Met zijn intuïtieve interface, drag-and-drop functionaliteit en duizenden beschikbare plugins maakt WordPress het gemakkelijk om prachtige websites te maken zonder enige kennis van codering. 

 

WordPress Thema's & Plugins 

Een van de grootste voordelen van het gebruik van WordPress webdesign als platform voor webontwikkeling is de uitgebreide bibliotheek van thema's en plugins. Thema's zijn vooraf gemaakte sjablonen waarmee u snel uw site kunt ontwerpen met minimale inspanning. Elk thema heeft zijn eigen reeks functies en aanpassingsmogelijkheden, zodat u gemakkelijk het exacte uiterlijk van uw site kunt creëren. Plugins zijn kleine toepassingen die de functionaliteit van WordPress uitbreiden – van contactformulieren tot e-commerce winkelwagentjes – zodat u elke gewenste eigenschap of functie kunt toevoegen zonder vanaf nul code te hoeven schrijven. En omdat zowel thema's als plugins open source zijn, zijn er duizenden gratis versies beschikbaar om te downloaden – hoewel sommige premium versies extra functies of ondersteuning bieden voor wie ervoor wil betalen. 

 

Ondersteuning en veiligheid 

De WordPress gemeenschap is een van de grootste en meest actieve ter wereld, wat betekent dat hulp nooit ver weg is als u problemen ondervindt tijdens het bouwen van uw site of vragen heeft over hoe iets werkt. Er zijn ook duizenden tutorials online beschikbaar als u liever zelf leert – het maakt niet uit wat voor soort probleem u tegenkomt met uw site, de kans is groot dat iemand anders het al eerder is tegengekomen en zijn ervaring in detail heeft beschreven! Ten slotte worden er regelmatig beveiligingsupdates uitgebracht, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw site te allen tijde veilig is voor kwaadaardige aanvallen of hackers. 

 

Conclusie:

WordPress maakt het gemakkelijk om prachtige websites te bouwen zonder dat enige codering kennis vereist is; plus de uitgebreide bibliotheek van thema's & plugins maken nog meer aanpassingsmogelijkheden mogelijk dan voorheen! En met de grote en actieve gemeenschap die ondersteuning biedt en regelmatig beveiligingsupdates uitbrengt, is er geen betere keuze dan WordPress wanneer het tijd is om een nieuwe website te ontwikkelen en te lanceren! Of u nu net begint of op zoek bent naar een upgrade van een ander platform, WordPress zou zeker bovenaan uw lijst moeten staan wanneer u oplossingen voor webontwikkeling overweegt!

Bron: stuurlui